JiiKoo's blog

  Joitakin aikoja sitten heitettiin kevyehköä hetulaa Matin kanssa naamakirjassa. Sen seurauksena hän toimitti kirjansa minulle ja toivoi kovaa (tai ainakin jotain sensuuntaista) kritiikkiä. Olen nyt yrittänyt olla sanojeni mittainen ja keksiä kriittistä kritisoitavaa. Mutta minkäs teet, kirja on niin hyvä nyt toisenakin painoksena, etten voi muuta kuin suositella sitä. Jos Sinulle - tämän lukija - kirja ei vielä ole tuttu, niin Colossus-lehti n 45 sisältää Otso Pakarisen perusteellisen arvion, johon minulla ei ole oikein mitään lisättävää ja voin allekirjoittaa hyväksyen joka sanan. Ehkä Otso voisi jopa julkaista arvionsa täällä nettisivullakin?

  Kirjahan tosiaan on erinomainen hakuteos meille suomenkielisille alan harrastajille, niin eka kuin tämä toinenkin painos. Mielestäni onnistunut muutos on kirjan lopussa oleva luettelonomainen liite, jossa esitellään lyhyesti reilut 300 kirjan varsinaisen tekstiosan ulkopuolelle jäänyttä yhtyettä ja artistia. Ainakin minulle tämä osio on antoisampi tutkimuskohde kuin ekan painoksen listaukset suosituimmista progelevyistä. Muilta osin kirja on käytännöllisesti katsoen sama painoksesta riippumatta. No, kannesta senverran että pidän toisen painoksen selkeämmin erottuvaa tekstiä parempana. Vaimo oli sitten tietysti eri mieltä tästä asiasta... Kuva-aiheista en sano mitään.

  Lämpimästi siis suosittelen kirjan hankintaa kaikille aiheesta kiinnostuneille! Ja mitäs seuraavaksi Matti? Olisiko kirja progen uudesta noususta mitään? Jäämme odottamaan.

jk