Home Articles > Record Reviews

Herd Of Instinct - Manifestation

Jul 10 '16 | By Tero Honkasalo | Views: 883 | Comments: 0

Herd Of Instinct on minulle uusi tuttavuus. Bändi tulee jostain Dallasin kulmilta. Juu ei soita kantria, eikä westerniä. Yhtyeen kokoonpano on mennyt hyvin pitkälti uusiksi. Alkuperäisistä jäsenistä on jäljellä enää vain Mark Cook. En ole yhtyeen kahteen ensimmäiseen albumiin perehtynyt, niin enpä lähde arvailemaan onko muutos ollut hyvästä. Välttämätöntä ja vääjäämätöntä se aina on.

Nykyisen ydinryhmän muodostavat Mark Cook - Warr-kitara jne, Gayle Ellett - mellotron, Moog, Hammond jne, Mike McGary - Mellotron, Rhodes, clavinet jne, Rick Read - Chapman stick, Taurus pedaalit ja Ross Young - rummut. Levyn vierailijoista täytyy mainita Bob Fisher jonka saksofoni tuo jo ennestään upeaan soundimaailmaan hienon lisän.


Kun tuota soitinlistaa tarkastelee, ei tule varmaan yllätyksenä, että Herd Of Instinctin musiikista tulee mieleen tuplatrion aikainen King Crimson. Myös Gordian Knot, Trey Gunnin tekeleet ja muut Chapman stickiä ja Warr-kitaraa käyttävät bändit käyvät esimerkiksi siitä miltä tämä porukka kuulostaa. Biisit ovat hitaita ja tunnelmallisia. Sävy on melko tumma. Kappaleet on esitetty tyylillä. Samaa voi sanoa sävellyksistä ja varsinkin niiden sooloista. Olisiko tyylikäs hyvä sana kuvaamaan tätä levyä? Olkoon niin. Musiikki soljuu niin hienosti eteenpäin, että kappaleiden vaihtumista tuskin huomaa. Ja ne eivät vissiin laulaneet, en ainakaan huomannut. Progea!

Tero Honkasalo

No comments
You need to sign in to comment