Home Articles > Record Reviews

Daymoon-Cruz Quebrada

May 5 '16 | By Tero Honkasalo | Views: 1449 | Comments: 0

Kun kuuntelin Daymoonin kolmannen levyn Cruz Quebradan ensimmäistä kertaa, ajattelin mielessäni, että onpa vanhan King Crimsonin kuuloista matskua. Se on harrasta, kaunista ja erityisen melankolista. Ehkä tuo mielleyhtymä syntyi päässäni koska  olen kuunnellut paljon uuden KC:n esittämiä vanhoja klassikoita. Näissä on jotain samaa. Joka tapauksessa tämän levyn soitinvalikoima on laaja ja kaikkia on käytetty taidolla. Akustiset soittimet ovat pääosassa. Pidän erityisesti pilleistä. Kauneus kosketti ja kiinnosti syvempään tarkasteluun. Jostain tuli fiilis, että tämä oli tehty huuli erittäin tiukkana.

Joskus lehdistötiedotteet kannattaa lukea etukäteen. Tässä tapauksessa kävin sen läpi vasta myöhemmin. Kyynel vierähti. Jumalauta! Anteeksi ruma sana. Kaveri laulaa oman vaimonsa kuolemasta. Ei ihme, että tunnelma on harras ja jopa hauras. Yhtäkkiä kappaleilla oli syvyyttä vaikka kuinka paljon. Seitsemän ensimmäistä raitaa kertovat tuosta rakkaimpansa lopullisesti menettämisen tuskasta. Vaikka luonto voittaa aina, toivoakin on. Fred Lessing kirjoitti loput kappaleet elämänsä osasta 2.0. Nyt menee paremmin. Menneisyys ei ole unohtunut, mutta tulevaisuus on mahdollisuuksia täynnä. Musiikki on parantaja.

Cruz Quebrada ei ole mikään juhlalevy, joka laitetaan päälle kaverien tullessa kylään. Se vaatii pysähtymistä. Keskittyminen on pakko. Se toimii kaverina ja lohduttajana, kun olet yksin. Kiitos Fred. Nyt musiikki ja kirjoittaminen seis. Lähden ulos ihmisten ilmoille.

Tero Honkasalo

No comments
You need to sign in to comment