Home Articles > Record Reviews

Sailor Free - Spiritual Revolution Part 2

May 4 '16 | By Tero Honkasalo | Views: 1671 | Comments: 0

Aloittiko kukaan Sormusten herran katsomista toisesta osasta? Jep, ei ole helppoa saada juonesta kiinni. Eivät ole hahmot tutut.  Minun tuurillani pääsin arvioimaan italialaisen Sailor Freen konseptikiekon Spiritual Revolution Part kakkosta. No, se tehdään mitä on luvattu. Valittaminen seis, koska siihen ei ole oikeaa syytä tai aihetta. Tämä levy on erittäin hyvä.

Sailor Free on tehnyt musiikkiaan jo vuodesta 1991. Eli mistään aloittelijoista ei ole kyse. Tuo kuuluu kaikenlaisena varmuutena. Riskejä ei kaihdeta ja ne kannattavat. Ensimmäisellä kuuntelukerralla en ollut aivan varma siitä mitä bändi haluaa olla. Nyt on jo jonkinlainen käsitys. Juu, Tolkienin Silmarillion oli mielessä, kun teemaa ja juonta pohdittiin. Onneksi tämä ei kuulosta Marillionilta, eikä Genesikseltä. Sen sijaan levyn toinen kappale The Maze of Babylon tuo mieleen Italiassa 70-luvulla hienosti menestyneen Van Der Graaf Generatorin. Alphonso Ninin pyörivät bassokuviot ja Stefano Ribecan saksofoni lienevät syypäitä. The Fugitive on kuin Depeche Mode soittamassa David Sylvianin kanssa. David Petrosinolla on kaunis, lämmin ääni. Häntä on kiva kuunnella.

Pidän levyn pienestä äänimaailmasta ja rauhallisesta tunnelmasta kovasti. Tarina etenee hitaasti, mutta koko ajan on sellainen pieni jännite, että ihan kohta tapahtuu jotain. Mukana on muutama leffamusiikkimainen äänikollaasi. Nekin sopivan kokonaisuuteen saumattomasti. Kaiken odottamisen jälkeen odotin totuudessa hieman isompaa loppuhuipennusta. Sen verran kiinnostus tähän ryhmään heräsi, että kaivan sen ensimmäisen osan jostain.

Tero Honkasalo

No comments
You need to sign in to comment