Home Articles > Record Reviews

METHEXIS: SUICIETY

Oct 7 '15 | By Otso Pakarinen | Views: 1351 | Comments: 0

Suiciety alkaa jännällä ja arvoituksellisella ambient-tunnelmoinnilla, jollaisen kohdalla meikäläinen alkaa välittömästi pelätä kakkosraidalla tulevaa kammottavaa tunnelman lässähdystä tai pahimmassa tapauksessa örkkimetalliörinää. Tässä tapauksessa seuraa kimurantiksikin yltyvää soulfunkia, joka tuotti ensi kuuntelulla toki odotetun pettymyksen, mutta kun koko albumin kuunneltuaan laittaa sen pyörimään uudestaan, on kokonaisuus jo hahmottunut sen verran, että jopa kakkosraita saa oikeutuksensa tällä monipuolisela levyllä.

Itse asiassa tuo avausraita ”Ruins” on neliosaisen teema-albumin viimeinen osa, teemana on ihmisen elämä ja kuten sekä albumin että tuon ensimmäiseksi kuultavan päätösosan nimestäkin voi päätellä, synkkiäkään sävyjä ei säästellä. Jokainen albumin kappaleista on erilainen, tyylilajista toiseen paiskaudutaan pelottomasti. Kappaleen ”Who can it be?” aloittaa jatsahtava torvikvintetti, sitä seuraava kurtweillmainen ”The Origin of Blame” on kappale, joka teatraalisine laulusuorituksineen jää taatusti mieleen!

Methexis on kreikkalaisen kitaristi Nikitas Kissonasin projekti. Mukaansa tälle hän on saanut The Enidistä tutun laulusolisti Joe Paynen, joka hoitaa homman erittäin hienosti ja monipuolisesti. Muut yhtyeen soittajat ovat kosketinsoittaja Linus Kåse (Änglagård), rumpali Walle Wahlgren (Agents of Mercy), basisti Brett d’Anon (Birds and Buildings) sekä sound designer Nikos Zades. Bändin lisäksi levyllä häärää jo edellä mainittu torviviisikko sekä jousikvintetti. Soitannollisesti kuten tuotannollisestikin levy on huippuluokkaa.

Levyn tyylikirjo on sen verran laaja, että mielleyhtymiä sinne tänne putkahtelee tiheään tahtiin, mutta pääasia lienee, että levystä kuitenkin tuntuu muodostuvan kokonaisuus, vieläpä varsin omaperäinen sellainen!

No comments
You need to sign in to comment