Home Articles > Record Reviews

FLOR DE LOTO: Medusa - En Vivo en Buenos Aires

Jan 20 '16 | By Matti Pajuniemi | Views: 1546 | Comments: 0

Progen maailmankarttani sai uuden nuppineulan, sillä perulaista rockyhtyettä en muista ennen kuunnelleeni (perulaiseen kansanmusiikkiin lienee itse kukin törmännyt aurinkoon lentävien kotkien ja katumuusikoiden muodossa). Tätä Lootuskukkaa luulin ensin uudeksi tulokkaaksi (ja itse asiassa argentiinalaiseksi, espanjankielisiä levytekstejä tavatessani), mutta onhan ryhmällä levyjä näemmä jo puoli tusinaa vuodesta 2005 alkaen. CD/DVD-julkaisun alaotsikon mukaisesti tarjolla on yhtyeen keikka Buenos Airesista, ja se on taltioitu marraskuussa 2014. Tyylilaji on lähinnä hard rock lievähköin folkmaustein ja vielä lievemmin proge-elementein.

Hard rock ei minuun pure erityisen hyvin, ja ehkä siksikin tämä livelevy kuulostaa korviini hivenen samanlaiselta alusta loppuun. Kappaleet ovat keskimäärin melko nopeita, lauluorientoituneita ja raskailla kitaravalleilla varustettuja. Bändiin kuuluu myös naisvokalisti, mutta hänen roolinsa on käsittämättömän vähäinen. Jopa sillä ainoalla kappaleella, jolla Agustina Gonzálezille on merkitty "voz principal", laulaja-kitaristi Alonso Herrera tunkee keskinkertaisine äänineen kovasti mukaan.

Äänitys on kohtalaisen hyvä, visuaalinen anti DVD:llä ei päätä huimaa - no, onhan lavalla sentään nätti naikkonen äijänkörmyjen keskellä... 71-minuuttisen keikan valoshow ja kameratyö ovat melko vaatimatonta tasoa. Kuudella bonusvideolla toistuu samoja kappaleita, joko varsin kökköinä väri- ja peilikuvakikkailuina tai peruslivetaltiointeina. Luultavasti yhtyeen folk-progeulottuvuudet pääsevät paremmin esiin studioalbumeilla. Yhden jäsenen soittamat huilut ja charango-kitara kyllä mukavasti värittävät soundia siellä täällä, itse biisien pysytellessä enemmän tai vähemmän länsimaistyyppisessä hard rock -mätössä.

No comments
You need to sign in to comment