Home Articles > Record Reviews

Nad Sylvan - Courting the Widow

Jan 6 '16 | By Tero Honkasalo | Views: 1758 | Comments: 0

Nad Sylvan, oikealta nimeltään Hugh Erik Stewart, on ruotsalainen pitkänlinjan muusikko ja Genesis-fani, joka on viimeiset pari vuotta laulanut Genesis-kitaristi Steve Hackettin Genesis Revisited-bändissä. Sylvanin kotisivun bio on mielenkiintoista luettavaa, käykää ihmeessä vilkaisemassa. Selvittänee tämän levyn taustoja tai jotain. Ainakin tarina on hauskasti kerrottu.

Itselleni Nad Sylvan tuli tutuksi Agents of Mercyn solistina. Se on The Flower Kingsin Roine Stoltin toinen bändi. Kävivät esiintymässä Colossus-klubilla Nosturissa muutama vuosi sitten. Hyvin soittivat ja lauloivat. Levyistä en juuri innostunut. Ne olivat sitä vanhan kertaamista.

Samaa osastoa on tämä Courting the Widow. Peter Gabrielin aikakauden Genesis on läsnä jokaisen kappaleen tunnelmassa. Ei sitä sovi kieltäminen. Luulen, että jopa Nad myöntää sen auliisti. Eikä tuo väärin ole. Sylvan on esittänyt Gabrielia jo monta vuotta. Jättäähän se jälkensä ja kuuluuhan moinen väkisinkin.

Vaikka Genesis ei nappaisi lainkaan, ei tämä levy ole silti ajanhukkaa. Läsnä on sen verran kovia soittajia, että kyllä tähän albumiin kannattaa tutustua. Soitto on juhlavaa. Steve Hackett ja Roine Stolt -kitara, Nick Beggs ja Jonas Reingold - basso, Nick D'Virgilio ja Gary O'Toole - rummut, soittanevat jotain kelloja. Syytä olisi. Oli miten oli. Ainakin he takaavat, että Sylvanin musiikki on esitetty niin hyvin kuin tämän genren matskua tänä päivänä esitetään. Jos pitää valita yksi kappale suositukseksi, valintani on To Turn The Other Side. Sillä on mittaa reilut 20 minuuttia ja sillä käydään läpi kaikki jutut joista progressiivinen (siis se vanhanaikainen) rock on tehty.

Tero Honkasalo

No comments
You need to sign in to comment