Home Articles > Interviews

TWO HUNDRED WOLVES -- haastateltavana Tommi Sarin

Feb 16 '22 | By Matti Pajuniemi | Views: 1039 | Comments: 0

Tamperelainen, vuonna 2018 perustettu Two Hundred Wolves julkaisi viime vuoden  lokakuussa  esikoislevynsä The Hold. Nelihenkisen yhtyeen vahvasta tyylistä kuulee viitteitä niin indie rockiin, poppiin, progeen kuin metalliin, joten kutsutaan musiikkia vaikkapa art rockiksi. Yhdessä arviossa vertailukohteina on mainittu ainakin The Cult, 80-luvun King Crimson, A Perfect Circle, Tool ja Patti Smith. Itseäni levyllä kiehtoo sen gootahtavan ja sopivan huuruisen tunnelman lisäksi ennen kaikkea Anna Matveisen tumma ääni, jossa on lähes maagista kohtalokkuutta ja ilmaisuvoimaa. Tässä maistiaiseksi 'Event Horizon' hienon mustavalkovideon kera: https://www.youtube.com/watch?v=7NAJU0ba7UQ

Kitaristi Tommi Sarinin edellinen kokoonpano Red Kaukasus (joka valitettavasti ei ollut osunut omaan tutkaani) julkaisi albumit The Architect (2014) ja Reflection (2016). Kirjastotietokannasta bongaamani musiikillinen luonnehdinta sai minut arvelemaan bändien muodostavan jonkinlaisen jatkumon, minkä Tommi allekirjoittaa. 

Red Kaukasuksesta Two Hundred Wolvesiin. "Kummatkin bändit saatoin alulle ja pääasiassa myös kirjoitan kappaleet. Red Kaukasus starttasi 2010 tienoilla kun olin muuttanut opiskelujen jälkeen takaisin Tampereelle. Vanhat bänditouhut jäivät Lahteen ja uutta oli keksittävä, olihan sisäinen palo silloin erityisen vahva. Red Kaukasukseen löytyi erittäin hyvät tyypit, joista ydinporukan kanssa olemme yhä hyviä ystäviä. Silloinen laulaja Ilmari Kallio muutti Turkuun, mutta ehti kuitenkin laulaa kummassakin täyspitkässä. Päätimme etsiä uutta laulajaa, jolloin remmiin valikoitui Anna Matveinen ihan Muusikoiden.netin hakuilmoituksen kautta. Hänen kanssaan Red Kaukasus nauhoitti vielä High Note -EP:n 2019, mikä jäi melko vaisuksi ehkä bändin ajautumisesta sisäisiin ongelmiin ajankäytön ja ihmisten omistautumisen puutteen vuoksi. Ennen EP:n julkaisua olimmekin päättäneet jo pistää pillit pussiin tältä osin."

The Hold. "Itsellä oli kuitenkin jo nippu biisejä kirjoitettuna, ja halusin kovasti saada niitä eteenpäin. Lähdin Annan sekä Kaukasuksen basistin Michael Kloetin kanssa niitä pyörittelemään, ja rumpali Raimo Kovalainen löytyi mukaan yhteisen tutun (niin ikään Plain Fadessä soittaneen Juho Salmen) kautta. Michael jättäytyi pian pois kitaran varresta koska oli kiireinen toisen bändinsä Mumrunnerin kanssa. Biisejä olimme ehtineet hinkata hyvän nipun, melkeinpä kaikki albumille päätyneet. Suunnittellessamme äänityssessioiden aikataulua vanha Lahden bändikaverini Harri Lonka ilmoitti muuttavansa Tampereelle, ja hän kyselikin sopivasti basistin pestiä. Homma natsasi ja biisit kulki, joten mukaan vain suoraan studiosessioihin. Näin sitten äänitettiin The Hold -levy, mikä on omasta mielestäni parasta mihin itse olen musiikillisella urallani pystynyt. Kirjoitusprosessi meni hyvin pitkälti niin, että minä tein demot biiseistä, sovitimme ja lisäsimme/poistimme osia treeneissä hinkaten ja Anna kirjoitti sanat ja laulumelodiat näiden päälle. Oma ajatukseni bänidhommissa on, etten anna bändille mitään valmiiksi pureskeltua, vaan että jokaisen soittajan oma ääni ja tekeminen kuuluu biiseistä. Eli voidaan kyllä rehellisesti puhua bändilevystä enemmän kuin minun sooloprojektistani."

Musiikilliset vaikutteet? "Tämä on aina vähän hankala kysymys. Tuntuu, että Two Hundred Wolves on ihmeellinen sekoitus omia lempiartisteja -- vaikka näin se lienee monen muunkin bändin kohdalla. Jaamme pitkälti samantyyppisen musamaun bändiläisten kesken, joskin ehkä skaalan painopiste riippuu keneltä asiaa tiedustelee. Toinen tykkää enempi progesta, toinen jazzista jne. Mutta omasta näkökulmastani katsottuna, ulkomaisista artisteista meillä on jotain yhteistä Toolin tunnelman ja jämäkän naputtelun, Pink Floydin fiilistelyn, Mars Voltan kohkaamisen ja Led Zeppelinin rokkailun väliltä. Kotimaisista löydän yhtäläisyyttä pitkän linjan bändiin nimeltä Sara, joka varsinkin Veden äärelle -albumillaan vaikutti vahvasti mieltymyksiini. Myös äkkiväärempi Lapko on lähellä sydäntäni, he kun onnistuvat usein yhdistämään kohkaamisen ja hyvät melodiat hienosti."

Tulevaisuuden näkymät? "Bändin osalta toivon tietysti pitkää ikää. Ainakin kaikki näyttää tällä hetkellä valoisalta, mitä nyt keikkarintamalla olemme joutuneet pitämään hiljaiseloa. Kaikki perutaan vieläkin herkällä kynnyksellä, joten vähän tähän rumbaan väsähtäneenä olemme aloittaneet uusien biisien kirjoittamisen. Toki tässä tovi menee ennen kuin mitään julkaistaan. Mutta toivotaan, että keikkahommat valoistuvat ja päästään sitäkin kautta esille. Ehkä jotain videoproggista voisi miettiä. Tulevan levyn osalta tavoitteena olisi tehdä parempi, isompi ja suurempi levy kuin ensimmäinen. Ainakin bändi on hitsautunut hienosti yhteen ja sellainen tietty liima löytyy jo uusien biisien aihioista. Annalla varmasti on jotain takataskussa myös visuaaliselle puolelle, hän kun hääräilee niiden parissa."

Kiitos Tommille haastattelusta! Albumista ja Two Hundred Wolvesin muistakin tekemisistä kiinnostuneet voivat mm. lähettää sähköpostia osoitteeseen tommi AT ichorousmusic.com.

 

No comments
You need to sign in to comment