Home Articles > Record Reviews

PEKKA TOIVONEN ENSEMBLE: In The Bottom Of The Ancient Sea

Nov 10 '19 | By Teijo Salminen | Views: 1932 | Comments: 0

Mielenkiintoisten yhteensattumien ja erään klubi-illan seurauksena käteeni ilmestyi tällainen EP-levy. Varsinainen levytys on vinyylijulkaisu, tämä CD taitaa olla jonkinlainen demo kaltaisilleni juntturoille, jotka ovat hulluuksissaan luopuneet aikoinaan vinyyleistä.

Ja vallan hieno äänitehän tässä onkin käsillä. Aloitusraita For Elise on säveltäjä-pianisti Pekka Toivosen soolesitys, varsin nätti gymnopedistinen pianokappale Satien hengessä. Jatko kuitenkin mennään pitkälti bändimusiikilla. Varsin maittavaa jazz-meninkiä itse asiassa. Nimikappaleessa trumpetti ja saksofonit pitävät hauskaa vuoropuhelua. Rumpalilla on kiihkeyttä soitossaan, mutta lopultakin Toivosen piano pitää taustalla homman hallinnassa. Hauskana yksityiskohtana thereminit naukuvat oman osansa musiikilleen ilonpitoon.

Oceanic on jälleen Toivosen soolona hieman triviaalimman kuuloinen lyhyt pianokapple, joka kuitenkin kasvaa tunnelmaltaan mittaansa suuremmaksi.

My Space puolestaan on selkäempi instrumentaalijazzrock-pala, joka rytmiryhmän ja pianon vetämänä lopulta antaa tilaa soolosaksofonille. Toimii. Kaksi levyn viimeistä raitaa on tallennettu livenä. Päätösraita Tripin alussa jopa kuuluu yskintää -lieneekö yleisöä vai yhtyeen jäseniä... Muuten mietteliäs trumpetin johdattelema kappale kehittyy pianon kanssa käydyksi kaksintaisteluksi – jossa on onneksi vain voittajia. Mielenkiintoinen tuttavuus tämä ryhmä, jota on myös mahdollisuus kokea livenä marraskuun 24. päivä Helsingissä. Kannattaapa mennä tsekkaamaan!

 

Levyllä siis soittavat:

Pekka Toivonen: piano

Ilkka Ferm: saksofoni

Teemu Keränen: basso

Hannu Kropsu: eklektinen(?) kitara

Perttu Lindberg: rummut

Olli Rautiainen ja Miia Reko: trumpetit

ja thereminejä Pekka Toivonen, Ilkka Ferm ja Susanna Sirén

No comments
You need to sign in to comment