Home Articles > Record Reviews

MELANIE MAU & MARTIN SCHNELLA: The Oblivion Tales

Feb 9 '18 | By Matti Pajuniemi | Views: 1326 | Comments: 1

Laulajattaren ja kitaristin muodostaman saksalaisparivaljakon ensialbumi The Oblivion Tales on kaikin puolin korkealaatuinen omakustanne. Kannet ja liitevihko ovat tyylikkäät ja albumi kantaa ylväästi 67 minuutin kestonsa. Kyse on folk-rockista, jossa on sähköisen rockin sekä progen aineksia. Mieleeni tuli Hiidensointi, sillä Melanie Mau muistuttaa hieman Niina Hiironniemeä - tosin pidän kyllä enemmän Niinan lauluäänestä. Menneiden aikojen mystiikkaa viljelevine sanoituksineen vertailukohteeksi käynee myös Blackmore's Night, joskin renessanssivivahteet jäävät vähemmälle ja Melanien vahvasta äänestä puuttuu Candice Nightin imelyys. Esityskieli on englanti lukuunottamatta kornin hevahtavaa kappaletta 'Die Zwerge Von Iberg' sekä onnistunutta balladia 'Erinnerungen'. Ainoa instrumentaali, 'Melanie's Theme' akustiselle kitaralle, päättää albumin kauniisti.

Sovituksissa on vaihtelevassa määrin traditionaalisia folk-elementtejä; puhaltimista ovat mukana tinapilli ja säkkipilli. Osa biiseistä ikävä kyllä erkanee folkista muistuttaen keskitien pop-rockia kitarapainotteisuudessaan. Paikoin kuullaan juurevia countrysävyjäkin (erityisesti laulussa 'Wild West'), mutta kokonaisuus asettuu miellyttävästi retrohenkisen folk-rockin tai -progen puolelle. Lauluharmonioita hyödynnetään vähän samaan tapaan kuin Spock's Beardissä ym. jenkkiprogessa. Kansikuvaa hakiessani löysin muuten samalla bandcamp-sivun, josta albumi on kuunneltavissa.

Matti Pajuniemi
Feb 25 '19
Melanie Mau & Martin Schnella -parivaljakon uusi levy "Pieces to Remember" (omakustanne, 2018) ei ole progea senkään vertaa mitä "The Oblivion Tales" oli, siksi tällä kertaa pidättäydyn varsinaisesta levyarviosta. Melanie ja Martin coveroivat rennon akustisesti 15 heitä inspiroinutta laulua. Periaatteessa originaalit tulevat populaarimusiikin eri genreistä - popista metalliin -, mutta suurelta osin kyse on tunnetuista listahiteistä: 'Message in a Bottle', 'Sledgehammer', 'Land of Confusion', 'Like a Prayer'... Tasapäistävän käsittelyn ovat saaneet myös mm. Journeyn, Nightwishin, Iron Maidenin ja The Eaglesin biisit; progeinta laitaa edustavat Spock's Beardin 'Lay It Down/Carie' sekä Transatlanticin 'We All Need Some Light'. Enpä tästä erityisen paljon innostunut. (Levyä voi tilata sähköpostiosoitteesta martinschnella AT gmx.de.)Melanie Mau & Martin Schnella -parivaljakon uusi levy "Pieces to Remember" (omakustanne, 2018) ei ole progea senkään vertaa mitä "The Oblivion Tales" oli, siksi tällä kertaa pi...See more
You need to sign in to comment