Home Articles > Record Reviews

SYZYGY: COSMOS AND CHAOS (2013) ? 20th Anniversary Compendium

Oct 7 '15 | By Otso Pakarinen | Views: 1538 | Comments: 0

Tämä amerikkalaisorkesteri aloitti Witsend-nimisenä ja julkaisi vuonna 1993 ainoan tällä bändinimellä julkaistun levynsä Cosmos and Chaos. 20 vuotta myöhemmin bändi palasi tuon levyn pariin remasteroiden, osaksi uudelleen soittaen ja bonusraitoja demokaseteilta ja liveäänitteiltä kaivellen ja julkaisi parannellun levyn uudelleen Syzygy-nimellä.

Debyyttilevyksi (joka tämä siis alunperin bändille oli) Cosmos and Chaos on hämmentävän sekalainen kokoelma soolokitara- ja pianokappaleita (levyn neljä ensimmäistä kappaletta), duettoja ja bändivetoja; sellainen, joita bändit joskus julkaisevat kymmenen studiolevyn jälkeen ”jälkeenjääneinä nauhoina”. Mitään kunnollista albumikokonaisuutta tästä ei synny.

Sinänsä mukana on taidokkaita ja joskus kekseliäitäkin raitoja. Bändivedot edustavat keskitien perinneprogea, josta satojen samasta puusta veistettyjen variaatioiden kuuntelun jälkeen harvemmin enkä nytkään enää jaksa hirveästi intoilla. Bändin nokkamiehen, kitaristi Carl Baldassaren akustiset soolokappaleet ilahduttavat eniten, samoin se, että bändin nykyinen vokalisti Mark Boals hevivibratoineen esiintyy vain kahdella viimeisellä bonusraidalla, jotka ovat vuonna 2010 äänitettyjä liveversioita kappaleista Strange Loop II ja Mount Ethereal – ihan hyvä kappaleita sinänsä.

Kaiken kaikkiaa tällä levyllä lienee eniten historiallista merkitystä Syzygyn vannoutuneille kannattajille.

No comments
You need to sign in to comment