Home Articles > Interviews

Kick the Giant - Progea pilke silmäkulmassa

Sep 22 '17 | By J-P Rantanen | Views: 3673 | Comments: 0

Sain kuuman vinkin, että kannattaisi haastatella yhtyettä nimeltään Kick the Giant.  Yhtye toimii pääkaupunkiseudulla ja on julkaissut muutamia singlejä ja nipun päteviä musiikkivideoita. KtG musiikkia voisi luonnehtia energiseksi powerpopiksi progetwisteillä maustettuna… sellainen kuulostaa aina hyvältä. Vinkin antaja antoi ymmärtää, että yhtyeen ympärillä on tapahtumassa jotakin merkittävää, joten asiasta pitää ottaa tietenkin selvää. Yhteys bändin kitaristi-laulajaan Tony Hentilään

Kysymys: Heippa Tony! Mitä kuuluu?
Tony: No heipä hei! Eipä tässä kummempia! Oikein säärikas kesä lopuillaan (jos tätä nyt kesäksi voi edes sanoa) ja fiilis on kaikin puolin hyvä.

Kysymys: Keitä yhtyeessä soittaa
Tony: Tämän hetkinen KTG muodostuu kolmesta taiturista ja minusta. Elikkä minä yritän kovasti esittää karismaattista kitaristi/laulajaa, kiipparit/laulu: Oskar Ketola, pannuissa Aleksi Roisto ja basso taajuuksista huolehtii Lauri “Alikersantti” Aho 

Kysymys: Kerrotko hieman, että mistä Kick the Giant tulee, missä se on nyt ja minne yhtye on menossa?
Tony: Kick The Giant tulee vuosien takaisesta ideasta soittaa musiikkia joka on hauskaa kuunnella ja soittaa,
eikä missään tapauksessa ota itseään liian vakavasti, mutta siltikin välittää fiiliksen että hyvillä fiboilla ja taidolla tehdään hommia, eli tiivistettynä: “Pilke silmäkulmassa, mutta ei kuitenkaan mikään vitsi.“ Tuntuu että maailmassa on liikaa huuli mutrulla ja kulmat kurtussa veivailevia bändejä, jotka eivät loppupeleissä diggaa siitä mitä tekevät.
Tällä hetkellä näin muutaman sinkku ja musavideo ulkoistettuna lähdetään liikuttamaan itseämme enemmän live maailmaan. Halukkaita kuuntelijoita on sen verran että tuntuu luontevalta tässä vaiheessa nykästä mahdollisimman paljon keikkaa ja saada se autenttinen KTG fiilis tuotua lähimaiden ja mantujen kulmiin ja kuppiloihin. Meidän pändi, eli tuttavallisesti “Kikketsöö” näin tulevaisuutta katsoen tähtäilee siihen fanikannan ja keikoilla kävijöiden määrän kasvattamiseen. Oon ja ollaan fiilistelty sitä, että käytäisi se levy nykäsemässä pihalle, mutta ennen sitä täytyy olla sopivasti kuuntelijoita jotka sen levyn myös tahtoo hakea kuunneltavakseen. 

Kysymys: Mistä yhtyeen nimi tulee?
Tony: Haluttiin meidän progikselle nimi jonka voi tulkita monella tavalla, ei oo liian perinteinen eikä sido meitä suoraan mihinkään musiikkityyliin tai genreen. Kick The Giant vakiintui nimeksi, koska se oli aluksi hauska ja vähän nauratti ja kumminkin oli juuri semmoinen nimi joka sopii joka kategoriaan mitä nimeltä haluttiin.

Kysymys: Koska tämä haastattelu tulee progesivustolle, niin pitää tietenkin kysyä, että mitä proge sinulle merkitsee vai merkitseekö mitään? Progebändisuosikkeja?
Tony: Proge on ehdottomasti minulle ja koko meidän köörille kova juttu. Mun mielestä se on älyttömän hienoa että maailmasta löytyy ihmisiä jotka ovat aikanaan ja edelleen rikkomassa marginaalimusiikin kaavoja ja ovat vielä saavuttaneet suosion ja aseman tekemällä omalla ja erikoisella tavalla. Omiin suosikkeihin kuuluu tällä hetkellä muutaman mainitakseni Rush, Dream Theater, Jethro Tull, Yes, Saga ja Genesis.

Kysymys: kuka on yhtyeen progein jäsen?
Tony: Ehdottomasti Osku tai Lauri. Molemmat ovat aivan jäätäviä virtuooseja omien soittimiensa kanssa ja tuovat omalla tavallaan progen ilosanoman messiin KTG:n biiseihin. 

Kysymys: Miten biisit syntyvät Kick the Giantilla?
Tony: Meidän tapauksessa useimmiten biisin syntyminen tapahtuu kolmessa/neljässä vaiheessa. Ensimmäiseksi idea uudesta KTG hitistä syntyy useimmiten mun tai Oskun päässä. Se saattaa olla joko tarve sanoa jotain, ottaa kantaa johonkin tai ihan puhtaasti vaan käsin kosketeltava fiilis tai eeppinen sointukulku/riffi joka on mukava pukea biisiksi. Toinen vaihe on niin sanottu idean siirto kovalevylle, eli meidän termeillä tehdään “Demon demo” mikä siis tarkoittaa että tehdään soiva luonnostelma biisistä kotiäänistysmeiningillä, jonka jälkeen siirretään soittajille kuunneltavaksi. Kolmas vaihe on se että soitetaan uutta biisiä treeniksellä ja sovitetaan se porukalla finaali/livesoitto muotoon ja treenataan tiukaksi. Neljäs, eli jokerivaihe, tulee joidenkin biisien kanssa studioon mentäessä kun kappaleesta tulee ihan oikea kaupallinen julkaisu. Puhutaan siis ns. esituotannosta jossa mietitään lähinnä sitä että saadaan biisistä mahdollisimman hyvä ja miten kaikki elementit saadaan oikeasti toimimaan yhteen lopullisella äänitteellä.

Kysymys: Onko sinulla kitaristi- tai muita esikuvia?
Tony: Tottahan toki! Kun musiikkia lähtee tekemään tai soittamaan, niin yleensä esikuvat on tärkeä juttu.Tällä hetkellä kitaristeista nousee mieleen ensimmäisinä Steve Vai. Kaveri on luonut itse arvostettavan musiikkiuran, eikä edes pelkästään kitaristina vaan myös tuottajana, säveltäjänä, musiikkiteknikkona, liikemiehenä ja soitinsuunnittelijana. Muita esikuvia hänen lisäkseen täytyy mainita Nuno Bettencourt, Frank Zappa, Geddy Lee, Nobuo Uematsu, Koji Kondo. On muitakin maininnan arvoisia kavereita, mutta listasta tulisi aivan liian pitkä.

Kysymys: Onko levyä tulossa ja jos on, niin milloin lapsi syntyy? 
Tony: Ilman muuta lähdetään tekemään täyspitkää ennemmin tai myöhemmin. Levyn tekeminen on pitkä, aikaa ja rahaa vievä prosessi ja halutaan että levystä tulee paras mahdollinen, joten ideoidaan ja hiotaan esivalmistelut rauhassa ja harkiten jotta kuuntelijat saavat rahoilleen ja ajalleen vastinetta. Kuten jo aiemmin mainitsin tähän valmisteluun kuuluu myös se, että yritetään olla paljon esillä ennen kun lähdetään studioita varailemaan.

Kysymys: Onko livekeikkoja tiedossa?
Tony: Mitään varmaksi varmistunutta ei olla vielä saatu sovittua, mutta keskusteluja on käyty ja suunnitelmia tämän- ja ensivuoden keikoille on paljonkin. Koitetaan saada keikkakalenteriin täytettä nyt syksy-talvi-kevät-kesä akselille, mistä varmasti huudellaan meidän FB sivuilla ja muiden some härpättimien kautta.

Kysymys: Videot tuntuvat olevan teille tärkeitä. Voisiko sanoa, että ne ovat olennainen osa yhtyeen imagoa?Tony: No kun lähettiin ensimmäistä videota tekemään niin huomattiin että se on helkutin rankkaa, mutta hauskaa touhua, ja siksi niitä on muutama tehty lisää. Sinänsä videot ei suoraan ole meille niin imago asia, mutta tänä päivänä kun musiikki ja monet muut asiat leviävät somen kautta, niin video on ehkä helpoin tapa saada sitä omaa musiikkia enemmän esille. Varsinkin nuorempi sukupolvi tuntuu olevan helpommin saavutettavissa videoiden kautta ja erään kaverini lapsikin oli todennut katsoessaan pelkällä albumin kuvalla höystettyä biisiä netistä että: “Isi, tää video on rikki”

Kysymys: Kuuman vinkin vuoksi on kysyttävä, että mitä merkittävää yhtyeen ympärillä on tapahtumassa lähiaikoina?
Tony: En pahemmin tästä asiasta voi vielä sanoa mitään, mutta Giantista kiinnostuneiden kannattaa pysyä kanavalla! 

Kysymys: Onko sinulla vielä lukijoille joku iloinen progesanoma?
Tony: Kaikennäköinen luominen, tekeminen ja puuhastelu on itse elämänilon ilmentymää tässä maailmassa! Nauttikaa elämästä ja progesta, se on teitä varten!
Lisää infoa yhtyeestä: www.facebook.com/kickthegiantofficial 
Ääntä ja kuvaa:

www.youtube.com/watch?v=qrX3NTLY3cQ
http://www.youtube.com/watch?v=jeXzupdT3Jg


 

 

 

No comments
You need to sign in to comment