Home Articles > Record Reviews

Quantum Fantay: Tessellation of Euclidean Space

Aug 31 '17 | By Otso Pakarinen | Views: 1898 | Comments: 0

Belgialainen Quantum Fantay täräyttää yhdeksännellä albumillaan kunnon space rockia kuplivine syntikoineen, tiukkoine rumpukomppeineen, tanakoine bassolinjoineen sekä tietysti lennokkaine kitarasooloineen. Kaikki palikat ovat siis kohdallaan. Huilu ja saksofoni tuovat soundiin vielä lisää ilmavuutta. Pääjehuna häärii syntikkamies Pete Mush, joka levyn kansitietojen mukaan on säveltänyt, äänittänyt, tuottanut, miksannut, kokannut ja vielä syönytkin tämän pläjäyksen. Mikäs siinä, maukastahan tämä on.

Kuuntelin vertailun vuoksi myös vuoden 2014 albumin Terragaia, jolla on jonkin verran maailmanmusiikki- ja folkvaikutteita. Niitä ei juuri ole tällä uusimmaisella - tyylilajiin kuuluvia ”itämaisia” skaaloja ei lasketa – mutta hyvähän se vain on, jos bändi hieman varioi tarjoiluaan.

Levyn pääteos on neliosainen Skytopia, jossa välillä irtaudutaan tiukasta space rock –putkesta melodisen instrumentaaliprogen kentälle. Mush osaa säveltää kauniin lennokkaita ja jollain lailla ylevänkin kuuloisia melodioita. Kyllä tätä erittäin mielellään kuuntelee.

Näinä väärinkirjoittamisen kulta-aikoina jäi vielä semmoinen asia askarruttamaan, että onkohan bändin nimen loppuosassa ollut alun perin kirjoitusvirhe? Logo suunniteltu ja levynkannet jo painossa, t-paidat tilattuna, sitten joku huomaa että ”Fantasysta” puuttuu ässä…no, jäipähän sitten yksi ässä enemmän hihaan!

Tags: space rock
No comments
You need to sign in to comment