Home Articles > Record Reviews

NUOVA RACCOMANDATA CON RICEVUTA DI RITORNO: LIVE IN ELBA

Oct 7 '15 | By Otso Pakarinen | Views: 1525 | Comments: 0

Tässäpä taas yksi 70-luvun italialaisbändi, joka on kasannut itsensä uudelleen tällä vuosituhannella. Kumpikin inkarnaatio on julkaissut yhden levyn, ja tällä livetaltioinnilla kuullaan kappaleita molemmilta levyiltä. Tässä vaiheessa täytyy jo mainita, että meikäläisen korvaan nuo vanhemmat kuulostavat mielenkiintoisemmilta; uudemmissa, vokalisti Luciano Regolin kappaleissa on vedetty mutkia suoremmiksi minun makuuni vähän turhan ilmeisellä tavalla. Itse asiassa vanhat kappaleet ovat loistavia, ja onneksi ne ovat tällä levyllä enemmistössä.

Vanhasta Raccomandata Ricevuta Ritornosta on vokalisti Regolin lisäksi jäljellä kitaristi Nanni Civitenga (joka on ollut säveltämässä niitä vanhoja kappaleita). Uusia tulokkaita ovat kosketinsoittaja Maurizio Pariotti, vokalisti Cristina Cioni, kitaristi Bruno Previtali, huilisti-saksofonisti Alessandro Tomei sekä rumpali Andy Bartolucci. Yhtye loihtii varsinkin noissa vanhoissa kappaleissa hienostuneen ilmavan soundin jota on ilo kuunnella. Myös äänitys ja miksaus ovat onnistuneet loistavasti.

Omien kappaleiden lisäksi yhtye esittää kolme coveria: Led Zeppelinin Babe I’m Gonna Leave You, Arthur Brownin Fire sekä Jimi Hendrixin If 6 was 9. Henkilökohtaisesti kuuntelijana olisin pärjännyt ilmankin, vaikka nuo eivät huonoja covereita sinänsä ole ne jotenkin häiritsevät itselle entuudestaan tuntemattomiin ja enimmäkseen hienoihin RPI-kappaleisiin syventymistä.

No comments
You need to sign in to comment