Home Articles > Record Reviews

French TV - Ambassadors of Good Health and Clean Living

May 27 '17 | By Tero Honkasalo | Views: 1755 | Comments: 0

Vuonna 1983 perustettu French TV julkaisi yhdennentoista levynsä vuoden 2016 lopulla. Ambassadors of Good Health and Clean Living sai ihan kohtuullisia arvosteluja. Täällä Härmässä tämä on mennyt ohi. Onko? Entäs sitten? Miksi nyt pitäisi kiinnostaa? Siksi, että humoristisesta nimestään huolimatta levy on täynnä erinomaisesti toteutettua progressiivista rockia. Ovat kaiketi liian ujoja laulamaan. Tai sitten eivät halua pilata hyviä kappaleita huonolla laululla. Instrumentaaleja ovat nämä. Hyviä niin.

Lyhyt esittely, että tulee tutuksi. French TV on basisti Mike Saryn juttu. Kaverin koti on Louisville, Kentucky, USA. Mutta, eihän sitä yksin voi olla vakavasti otettava bändi. Kokoonpano on ollut eläväinen vuosien saatossa. Tällä kertaa ryhmän täydentävät rumpali Mark L. Perry ja trio japanilaisia. Katsumi Yoneda soittaa kitaraa ja Ryuji Yonekura koskettimia kahdella biisillä. Molemmat ovat myös fuusiobändi The Earth Explorerin, eli TEE:n jäseniä. Flat122:n Takao Kawasaki pimputtaa loput osuudet.
   
Sitten musiikki. Se on kaiketi jonkinlaista avant-progea tai opposition rockia. No sellaista liian vaikea progefanille ja naurettavan simppeliä jazz-diggarille. Joo, älä tarjoa radioille. Keikalla varmana parhaimmillaan. Rockpoliiseille tämä on täydellistä matskua. Soundit ovat hyvin selkeät ja puhtaat. Kaikki on esillä ja kuuluu. Nyt vaan hakemaan josko löytyisi jotain virheitä. Ei, väärin, tahallaan soittavat tuolla tavalla kimurantisti. Ei mene musiikinkirjan mukaan nämä biisit. Ja se on just hyvä! Tämä kävisi ihan täydestä 70-luvun alun kadonneesta Brand X -levystä, jos mukana ei olisi Miken tekemiä sämpläyksiä, särö- ja häröääniä. Hilpeää ja hillitöntä matskua. Vanhempien levyjen löytäminen voi olla haastavaa, mutta Spotifyssa on muutama. Jatkan niillä.

Tero Honkasalo

No comments
You need to sign in to comment